X: “Mas, kamu sebenarnya WNI atau WNA?”

Y: “Lihat wajah saya ini, wong jelas wajah Jawa tulen gini kok,
bahasaku juga masih medhok”

X: “Yo ora ana hubungane to mas. Soal wajah dan bahasa itu urusan kebudayaan, sudah seharusnya jenengan menjaga doktrin yang sudah ditanamkan oleh Allah sejak lahir sebagai orang Jawa. Urusan kewarganegaraan itu urusan regulasi negara yang sifatnya legal formal. Nah, statusmu sekarang itu Jawa WNI atau Jawa WNA?”

Y: “Suk tak jawab nek aku wis dadi WNI”

X: “Lha statusmu saiki, WNA no?”

Y: “Ssstttt, aja ngomong-omong, ngko ndak aku ra oleh jabatan saka pak Lurah”

X: “Nggatheli tenan kowe Mas”

Y: “Menenga Dab, dudu urusanmu”

X: “Yo urusanku lah, saiki kan zamane revolusi mental, aku kudu setia karo NKRI, aku WNI tulen, wong ra duwe paspor. Kowe aja macem-macem karo negaraku”

Y: “Yo berarti kowe dudu WNI, wong ra duwe paspor ngono kok.”

X: “Lha kok iso? Kan aku punya KTP, cetha yen aku WNI.”

Y: “Lha wong negaramu ra ana kok. Coba duduhna aku, wujude NKRI ndik ngendi? Wong KPK we sing nglantik kepala pemerintahe dhewe kok, padahal tugase KPK kudune pertama kali ngawasi Presidene kuwi, kok malah dadi sing nglantik. Yo wagu dadine yen KPK arep nangkep presidene sing dadi pelindunge koruptor.”

X: “Embuh mas, kowe nek ngeyel pinter.”

Y: “Woo, cah ndelul, nek maca peraturan mung separo-separo, sing iso nggo ngece liyane”

X: “Kowe yo lamis, ngerti aturane ning dilanggar”

Y: “Wo cah rung kenal butuh, aku butuh pangan karo kalungguhan Le”

X: “Hayo kari nggayemi suket ndik ngarepan omah kae to mas, bar kuwi methangkring ndik uwit dhuwet”

Y: “Lambemu …”

Juwiring, 18 Agustus 2016

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *

Situs ini menggunakan Akismet untuk mengurangi spam. Pelajari bagaimana data komentar Anda diproses.