Aku wis ikrar syahadat,

ning ijik berjuang nyahadatke uripku

Aku wis nindakake shalat,

ning ijik berjuang nyolatake uripku

Aku wis kuat puasa,

ning ijik berjuang muasakke uripku

Aku wis iso mbayar zakat,

ning ijik berjuang ngezakati uripku

Aku durung iso haji,

ning wis berusaha ngehajekke uripku wiwit saiki

Lehne berjuang ngrukun Islamke uripku terus ora kendhat nganti saiki,

tur yen dirasakke yo ijik saiprit ora ana apa-apane dibandingke para pepundhene agama biyen.

Urip ki ora mung wadag fisik tok,

dadi ayo tinimbang gelut udur-uduran,

nggagas dalane urip dhewe wae wis abote ngene.

Kok jik do seneng dadi satpam ngono lho.

Gunungkidul, 19 Juli 2015

Tinggalkan Balasan

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.